Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

De populairste autotrends in de zomer van 2021

Dinsdag 20 april 2021

Rij jij al jaren in dezelfde auto in wil jij je auto een goede opfrisbeurt geven? Of ben jij helemaal weg van gadgets en andere moderne snufjes? Dan zijn deze trends op het gebied van auto's echt iets voor jou. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij, die je relatief goedkoop en zeer eenvoudig kunt (laten) installeren in je auto. Is het iets voor jou?

Dashcam

Een dashcam is een camera die je onder de voorruit van je auto kunt installeren en die alles opneemt tijdens jouw rit. Het opnemen van deze beelden heeft meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan alle mooie plekken die je tegenkomt op je autovakantie en die je later allemaal terug kan kijken. Bovendien is het ook erg handig, mocht er tijdens een autorit wat gebeuren. Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een ongeval en heb je voor de verzekering bewijs nodig dat de schade niet door jouw schuld ontstaan is? Dan kunnen de beelden van je dashcam hier bij helpen. Je kunt een dashcam kopen bij een elektronicawinkel en bij verschillende online aanbieders van auto onderdelen.

Autoruitfolie

Je ziet vandaag de dag steeds meer auto’s rijden met een folie over de autoruiten, ook wel auto raamfolie genoemd. Hiermee is het zicht van buiten naar binnen minder (of zelfs helemaal weg), maar kun je van binnen prima naar buiten kijken. Het plakken van autoruitfolie heeft meerdere voordelen. Zo blijft de auto in de zomermaanden langer koel, omdat de zon minder krachtig de auto in kan komen. Bijkomend pluspunt hiervan is dat de temperatuur van de auto vrij constant blijft, waardoor je brandstofkosten omlaag gaan. Daarnaast geeft het ook meer privacy. Men kan minder goed bij de auto naar binnen kijken, want kan bijdragen aan een lagere kans op inbraak.


Bij veel dingen in de auto kun je er voor kiezen om het zelf aan te schaffen en te installeren. Dit gaat echter bij het ene product makkelijker dan bij het andere. Zo is de dashcam relatief eenvoudig te bevestigen en te installeren, maar is het plakken van autoruitfolie een hele nauwkeurige bezigheid. Twijfel je of je het zelf kan of denk je dat je de auto schade aanbrengt, roep dan altijd de hulp van een professional in. Zij staan graag voor je klaar.